Yhdessä erilaista.

with Ei kommentteja

Sinisessä talossa vierailee helmikuussa Mäntyharjun Kuvataideyhdistys, josta puolen tusinaa jäsentä tuo maalauksiaan kaupunkilaisten nähtäväksi teemalla Yhdessä erilaista.
– Aina kun tulee tilaisuus pitää näyttely, kyllähän me se järjestetään, sanoo näyttelyn puuhanainen Seija Saloranta.
Näyttely on tavanomaisesta poiketen avoinna myös keskiviikkoiltaisin sekä sunnuntaisin: 1.-28.2. ma, ti, to, pe kello 12-16, ke kello 12-19, su kello 12-17.
Jotkut näyttelyn töistä saattavat tuoda mieleen jotakin tuttua. Osa tekijöistä kuuluu myös Mikkelangeloihin, ja he ovat olleet mukana yhteisnäyttelyissä ja pitäneet talossa omiakin.
Uusi tuttavuus on muun muassa Kaija Antikainen. Hän on harrastanut kuvataidetta kymmeniä vuosia ja osallistunut ryhmän mukana erilaisille kursseille. Hän työskentelee akryyliväreillä.
Tuula Saaresmäki aloitti harrastuksen jo 1970-luvun lopulla hiilipiirustuskurssilla Helsingin työväenopistossa.
– Siitä innostuneena aloin myöhemmin malaata väreillä. Elämäntilanteiden vaihdellessa harrastus on ollut joskus paussilla, Tuula Saaresmäki sanoo.
Hänen opiskelulistauksestaan löytyy niin kansalaisopiston kursseja kuin lyhytkursseja mm. Juvan Vanhassa Kilkkilässä, Otavan opistossa, Virossakin. Käytössä ovat akvarelli-, akryyli- ja pastellivärit.
– Olen tykännyt piirtää ja maalata aina, se on ollut luonteva tapa purkaa fiiliksiä. Kun sairastuin vakavasti, kuvataideterapia oli ehdoton väline tuntojen läpikäymiseen. Se toimi! sanoo Minna Piira.
Hän maalaa nykyisin akryyleillä vähän mystisiä, satumaisia töitä, joissa on aina pilkahdus valoa.
Pitkäaikainen harrastaja Seija Saloranta on viime aikoina käyttänyt paljon palettiveistä, lisännyt lehtikultaa tauluihinsa ja miettii siirtymistä taas akryyleistä öljyväreihin.
Näyttelyssä on töitä myös Raili Mustajärveltä ja Pentti Tillaselta. os. Maaherrankatu 31, Mikkeli