”Yhdessä enemmän” tuo väriä ja iloa Siniseen taloon

with Ei kommentteja


Sinisessä talossa avautuu maanantaina 1.11. kolmen mikkeliläisen taiteilijan yhteisnäyttely ”Yhdessä enemmän”. Liisa Leisaari, Kaarina Karttunen ja Eeva Tervonen ovat tunteneet toisensa jo useita vuosia, maalanneet yhdessä ja olleet mukana yhteisissä näyttelyissä eri puolella Suomea. Kaikki kolme ovat mukana myös Mikkelangelot ry:n toiminnassa, Liisa Leisaari oli jo 2007 perustamassa yhdistystä.
Näyttelyn nimeä pohdittaessa taiteilijat ajattelivat, että vaikka he kaikki ovat erilaisia ja heidän työnsä eroavat, tekemisen prosessi on yhteistä: yhdessä mietitään, keskustellaan, annetaan palautetta ja mahdollisia parannusehdotuksia. Ja yhdistää heitä kaikkia rakkaus luontoon ja eläimiin.
Liisa Leisaari tarttuu mielellään vaikeisiinkin haasteisiin käyttäen pääasiallisesti öljy- tai akvarellivärejä. Hän maalaa mielellään esittävää taidetta – maisemia, kukkia ja eläimiä, joista linnut ovat lähinnä sydäntä. Näyttelyssä saakin tutustua Suomen metsien lintuihin. Maalatessaan Liisa käyttää mielellään puhtaita ja voimakkaita värejä.
Kaarina Karttusen elämän vapaat hetket täyttää taide. Hän vieraili muutamia vuosia sitten Varkaudessa Väinölän taidekeskuksessa katsomassa naivistien kesänäyttelyä, ja tämän jälkeen naivismi veikin hänen sydämensä. Hänen kissamaalauksensa, joilla hän on osallistunut usean kerran Väinölän kesänäyttelyihin, herättävät kaikenikäisissä katsojissa ihastusta ja iloa. Nyt myös
mikkeliläiset pääsevät nauttimaan iloisista maalauksista.
Eeva Tervosta voi kuvailla puhtaaksi akvarellistiksi, vaikka hän aloittikin maalaamisen öljyväreillä vuosia sitten. Luonto on myös hänelle tärkeä, varsinkin meren aavat selät, rantakivet ja kalliot ovat meren äärelle syntyneelle ja asuneelle tärkeitä. Rannoilla lojuvat vanhat veneet löytävät myös paikkansa paperilla. Parin viime vuoden aikana Eeva Tervonen on tavoitellut maisemissaan abstraktimpaa suuntaa, ja siitäkin näyttelyssä on muutamia maalauksia.
Liisa Leisaari kiteyttää kaikkien kolmen taiteilijan ajatuksen:
– Maalaaminen antaa minulle iloa ja onnistuminen suurta mielihyvää. Sitä samaa iloa toivon myös kaikille näyttelyssä kävijöille!
Näyttely on auki 1.-28.11. ma-pe sekä su klo 12-16 (huom. lauantaina kiinni). Vapaa pääsy.