Monikasvoisen elämän kuvia Sinisessä talossa

with Ei kommentteja

fbt

Elämisen monikasvoisuuden on kokenut pikavauhdilla Helmi-Maria Heiskanen, 34, joka on Mikkelangeloiden Sinisen talon lokakuun taiteilija. Näyttelyn töitä voisi kuvata sanoilla ennen ja jälkeen järkkymisen.

Näyttely on avoinna 4.-29.10.2021 maanantaista perjantaihin kello 12-16. Avoimet avajaiset pidetään lauantaina 2.10. kello 16-18.

Muutama vuosi sitten Helmi-Maria Heiskasen elämässä tapahtui isoja muutoksia. Hän uupui, irtisanoutui työstään, huomasi odottavansa toista lastaan, muutti perheineen Savonlinnasta Mikkeliin. Auttajana työskennelleestä naisesta tuli lastensuojelun asiakas, kun omat voimat eivät enää riittäneet.

– Viestini näyttelyn katsojille on, että uupumus ei kysy lupaa. Se on järkyttävä kokemus, jossa koko identiteetti järkkyy.

Mikkelin sosiaalitointa ja varsinkin kotihoitoa Helmi-Maria Heiskanen kiittää montusta pääsystään ja paljosta tuesta. Näyttelyllään hän haluaa myös juhlistaa auttajia ja auttamista, jollaista ei ole muualla kokenut.

Helmi-Maria Heiskanen tunnisti jo nuorena taiteilijasieluisuutensa vaikka suuntasi sosiaalialalle. Hän kävi muun muassa kansanopiston taidelinjan.

– Nyhräsin ja tavoittelin täydellistä. Kriittinen minäni vei ilon tekemisestä, hän sanoo.

Perheen perustamisen jälkeen taiteilulle ei jäänyt sijaa, ja uusi alku Mikkelangeloiden kurssilla vuonna 2020 typistyi koronan tuloon. Tätä näyttelyä varten Helmi-Maria Heiskanen teki uusia töitä vasta syyskuussa.

– Ensi kertaa nautin maalaamisesta. Annoin tulla mitä tulee, kerralla valmiiksi. Teknisesti ne ovat harrastajatason töitä, olenhan vasta maalausurani alussa. Tämä on harrastajan näyttely, aikanaan tulee kenties taiteilijan näyttely, hän suunnittelee.