Tapahtuu Lokakuussa 2014

with Ei kommentteja

Väriä syksyyn! Mikkelangeloiden ikkunataidenäyttely katsottavissa Savilahdenkatu 5:n näyteikkunassa Lady Lisan ja Nykynaisen välissä. Maalauksia, veistoksia ja tilataideteoksia Kivisestä tiestä Isoon vihreään omenaan. Käy kurkistelemassa!

————————

Ikkunanäyttely Savilahdenkadulla

DSCN3404[1]

 

Savilahdenkatu 5:n tyhjän liiketilan näyteikkunat on nyt somistettu Mikkelangeloiden tauluilla, veistoksilla ja tilataideteoksilla. Teemana on Väriä syksyyn.

Noin kymmenmetrisen ikkunarivistön pituudelta riippuu pääosin akvarelleja ja ikkunalaudalla kököttää muutama veistos. Kun kurkistelet hiukan sisemmälle huoneeseen, näet öljyväri- ja akryylitöitä, lisää akvarelleja sekä kaksi Tuija Pakarisen tilataideteosta.

 Näyttelyssä on töitä kymmenkunnalta Mikkelangelolta. 

 

Ja kyllä taide kiinnostaa. Jo keskeneräistä näyttelyä pysähtyi moni ohikulkija katsomaan, hymyili ja peukutti ripustajia. Reppuselkäinen nuori mies heitti ohimennen kommentin: ”Tuo taulu on vinossa.” Oikaistiin se.

DSCN3401[1]

DSCN3411[1]

DSCN3417[1]

DSCN3419[1]

Hei,
käytetäänhän ensi viikon arviointi- ja toimintapäivänä ARTOna 16.10. tilaisuus saada palautetta tekeillä olevista taideteoksista!

Palautetta antaa jäsenemme, taidekasvattaja FM Merja Kontinen, joka kutsui näin:

”Voitte tuoda keskeneräisiä, vielä hyvinkin työn alla olevia töitä, tai lähes valmiita teoksia Stanzaan. Käyn niitä teidän kanssanne läpi ja pohdimme asioita, jotka teitä kiinnostavat, vaivaavat, häiritsevät, tuottavat ongelmia tai ovat vastausta vaille.”

Palaute on henkilökohtaista ja kestää arviolta 10 – 15 minuuttia / teos. Maksu omantunnon mukaan Merjan matkakulujen kattamiseen.

Palautejakso alkaa kello 12, ja Merja toivoo ilmoittautumista ennakolta sähköpostitse: merjakoo@hotmail.com.

 

Arto-päivä aloitetaan to 16.10. jo klo 10. Ohjelmassa on siemen-papuhelmien tekoa Marja Leinon ohjauksessa sekä miniryijyn valmistus Maija Raskin johdolla.

Helmitarpeet tuo Marja, ja myös hän toivoo ilmoittautumista, jotta tietää, paljonko helmiaineksia panee likoon. Marjan sp. on marja.leino@hotmail.com.

Maija tuo ryijyn pohjakangasta, mutta langanloppuja voi kukin tuoda itse.

 

Tervetuloa siis hakemaan palautetta ja oppimaan uusia tekniikoita!

Luennot suomalaisista naistaiteilijoista jatkuvat – lauantaina 4.10. on vuorossa Maria Wiik – luento pidetään tuttuun tapaan Stanzassa klo 10-11.30. (Oviraha 5,-)Maria Wiik tunnetaan ennen kaikkea taitavana muotokuvamaalarina. Maria liittyy keskeisesti suomalaisiin kultakauden naistaiteilijoihin. Hänen opissaan olivat mm. Venny Soldan-Brofeldt ja Helene Schjerfbeck. Marian ympärillä oli aina naisia. Hän asui yhdessä siskojensa kanssa ja matkusti Ranskaan ja Englantiin maalaamaan seuranaan mm. Amélie Lundahl ja Helene Schjerfbeck. Luennolla käydään läpi Maria Wiikin taiteilijauran vaiheet ja tutustutaan runsaan kuvamateriaalin kautta hänen tuotantoonsa: muotokuvia, asetelmia, sisäkuvia ja akvarellejä.Lämpimästi tervetuloa!Tiina 

Leave a Reply