”Meistä on moneksi”

with Ei kommentteja

”Meistä on moneksi”

Kuusi Mikkeliläistä kuvataiteilijaa, Liisa Leisaari, Kaarna Linna, Anja Miettunen, Kaija Pesonen, Eeva Tervonen ja Esko Räsänen, innostuivat samoihin aikoihin aloittamaan opiskelun kansalaisopiston eri kursseilla. Taitojen karttuessa he liittyivät Mikkelangelot-taideyhdistykseen, jonka tiloihin syntyi yhdessä perustettu Tiistairyhmä. Sen innostavassa ilmapiirissä tapahtunut työskentely, yhteinen arviointi ja palaute ovat luoneet hyvän mahdollisuuden kehittää omia taitojaan yhä paremman lopputuloksen aikaan saamiseksi! Omatoimisesti ryhmän jäsenet ovat osallistuneet myös monille tunnettujen kuvataiteilijoiden johdolla järjestetyille maalauskursseille. Ryhmän toimesta on järjestetty yhteisnäyttelyitä mm Varkaudessa ja Suonenjoella, niistä saatu rohkaiseva palaute on innostanut myös tämän näyttelyn kokoamiseen!
Vaikka aihepiiri on usein yhteinen, niin jokainen ryhmän jäsenistä tunnetaan selkeästi oman käden jäljistään.

Liisa Leisaaren voimakkaiden, kirkkaiden ja puhtaiden värien innoittajana ovat usein omat valokuvat, tai lehdistä löytyneet teemat, jotka innostavat teosten toteuttamiseen. Lähinnä Liisan sydäntä ovat akvarelli- ja öljyväreillä toteutetut maisemat, kukat ja erilaiset eläimet.’
Kaarna Linnan öljy, akryyli- ja pastellityöt ovat syntyneet usein suoraan luonnosta, tai itse otetuista valokuvista. Myös eri aiheiden lähikuvien maalaaminen on hänen sydäntään lähellä.
Anja Miettunen on tiistairyhmän uusimpia jäseniä, joka on innostunut työskentelemään erityisesti pastelliliiduilla. Anjaa kiehtovat Lapin maisemat, joita hän toteuttaa murretuin sävyin, sekä usein myös akvarelleja hyväksi käyttäen.
Kaija Pesosen innostuksen kohteena ovat vahvat akryylityöt värejä säästämättä. Töissä esiintyy usein puita ja lintuja eri muodoissaan, mutta myös voimakkaat abstraktiot ovat Kaijalle ominaisia.
Eeva Tervosen tarkat ja herkät maisema-akvarellit kertovat läheisestä suhteesta mereen ja sen saaristoihin. Tauluista löytyvät veneiden lisäksi talaat ja rannan kivet ja kaislikot. Toki eri vuodenaikojen maisemat ovat Eevalle hyvin ominaisia.
Esko Räsäsen vahvat öljyvärit ja siveltimenvedot viestivät pohjoisen erämaajokien, Norjan tuntureiden, sekä jäämeren rantojen äärellä vietetyistä hetkistä. Sen vastapainona Esko tykkää työskennellä, myös herkkien akvarellien parissa.

Taidenäyttely Mikkelangeloiden Sinisessä talossa (Maaherrankatu 31) 1. – 28.4. avoinna ma – pe klo 12 – 16; la-su klo 13-16 (suljettu 18-22.4 pääsiäisen vuoksi).