Maija Yrjölän näyttely HUPSIKKEITA ja muutama maalaus

with Ei kommentteja

Sinisen talon kesäkuun näyttelyssä näkee muun muassa Uutisankan, Imeldan unelmat ja Puhvetin.
Avoimet avajaiset ovat maanantaina 5.6. kello 12-18. Tervetuloa!
Näyttely on avoinna 5.6.-30.6. ma-pe klo 12-16. HUOM. Näyttely on suljettu ke 7.6. sekä to-pe 22.-23.6.
Edellä mainitut työt ovat Maija Yrjölän viime vuosien hassuttelun ja hulluttelun tuloksia, jotka hän on nimennyt hupsikkeiksi. Esillä on myös vesivärimaalauksia parinkymmenen vuoden ajalta.
Yrjölä sanoo arvostavansa ITE-taiteilijoiden rohkeutta omannäköiseen elämään sekä kierrätystaiteilijoiden kykyä luoda vanhasta uutta. Näiden töistä hän on saanut uskallusta toteuttaa omia ajatusnyrjähtelyitään.
Hupsistelun paras hetki on idean ilmestys. Hän ei yleensä keksimällä keksi, ideat vain jotenkin tulevat. Jokin kuultu tai nähty laukaisee piuhojen nyrjähdyksen. Toiseksi hauskinta on tekeminen ja käytännön ratkaisujen löytäminen. Iso plussa siitä, jos valmis työ miellyttää itseä ja huvittaa katsojia.
Taiteilua Yrjölä alkoi harjoitella vuosituhannen vaihteessa, kun hän Peter Kaunin rohkaisemana levitti vesivärejä märälle paperille ja innostui siitä, että jotakin uutta syntyi ihan itsestään. Hän opetteli akvarellimaalausta useita vuosia Kaunin ohjauksessa mutta kun tajusi kehittymismahdollisuutensa rajallisiksi, motivaatio paneutua vakavaan harjoitteluun putosi. Mieleen oli kuitenkin avautunut väylä jollekin uudelle.
– Aloin kokeilla, mitä kaikkea voisi käyttää materiaaleina maalauksissa ja muutenkin. Halusin löytää oman juttuni ja vähän hyppiä totunnaisten rajojen yli. Hupsikeideoita putkahtelee, kun katson ja näen ympäristön asioita vähän eri vinkkelistä kuin ennen.