Vuoden alussa jäsenmäärä oli 59.

Toiminnan tukikohdaksi oli saatu Taiteiden Talon taiteilijasiivestä oma työ- ja kokoontumistila Stanza ja siellä jäsenet voivat järjestää omia sekä yhteisnäyttelyitä.

Vuoden ensimmäisen näyttelyn tilassa piti yhdistykseen kuulumaton Katri Kuurne moderneilla ja abstrakteilla pastellitöillään.

Huhtikuussa 2.4. oli yhdistyksen jäsenen Rauni Antikaisen näyttelyn avajaiset GalleriArissa.

Raunin 80v näyttely GalleriArissa 2011

Huhtikuussa Oleg Tchoumak lupautui pitämään jäsenille maisema- ja muotokuvamaalauskurssin akvarelli-, öljy- tai pastelliväreillä.

Taidepäiviä jatkettiin kerran kuussa Puistokadulla kansalaisopiston tiloissa.

Munkin työstämistä

Yhdistyksen toiminta kaikkien kaupunkilaisten hyväksi oli tämänkin vuoden aikana aktiivista ja toimeliasta ja hallitus rakensi uusia kontakteja.

Tästä merkkinä oli Osuuskauppa Suur-Savon päätös kannustaa Mikkelangelot Taideyhdistystä 1000 eurolla. Vastineeksi yhdistys lupautui tekemään jokaisen osuuskaupan jäsenen (n. 70 000) kotiin lähetettävän vuoden 2012 kalenteriin kuvituksen sekä järjestämään syksyllä jonkinlaista toimintaa Kauppakeskus Stellan avajaisiin.

Vuosi 2011 oli myös merkittävä yhdistyksen näyttelytoiminnan suhteen.

Taideyhdistys Mikkelangelot teki Mikkelin kaupungin kulttuuritoimen kanssa sopimuksen, jonka mukaan yhdistys voi pitää yhteisnäyttelyn Mikkelin pääkirjaston Mikkeli-salissa kaksi kertaa vuodessa.

Kesän aikana järjestettiin kevätretki Ihastjärvelle Harjukosken myllylle.

Kesäkuussa yhdistyksen jäsen Heini Kylliäinen piti yhteisnäyttelyn ”Mones” Galleria Tallissa Savonlinnassa kierrätyskirjankansi teoksineen.

Heinäkuussa (2.7.) tavaratalo Carlsonin aula muuttui Mikkelangelot Taideyhdistyksen ateljeeksi. Siellä yhdistyksen jäsenet Reijo Aalto ja Irja Wilkko esittelivät akvarellimaalausta ja kertoivat maalausharrastuksestaan. Tapahtumassa oli myynnissä myös jäsenten tauluja sekä postikortteja.

Akvarellitapahtuma Carlssonilla

Taideyhdistys Mikkelangelot osallistui Hulivilikarnevaaleille Mikkelin Naisvuorella järjestämällä lapsille ohjattua vesivärimaalausta.

Taideretki tehtiin Iittalaan Naivistisen taiteen näyttelyyn (20.8.)

Vuoden yhteisnäyttely, kesänäyttely ”Kukkia, kukkia” pidettiin pääkirjaston Mikkeli-salissa 15.8.–3.9.2011. Näyttelyn aiheena olivat kukat, teemalla ”antaa kaikkien kukkien kukkia vaan”.

Yhdistyksen jäsenet olivat saaneet usein kuulla olevansa pelkkiä ”kukkamaalareita” ja Mikkelangelot Taideyhdistyksen jäsenet päättivätkin kääntää tämän vähättelevän nimityksen kunniamaininnaksi ja inspiroitua tekemään kokonaisen näyttelyn kukista.

Näyttelyyn tehtiin kukkia hyvin monista materiaaleista ja monilla eri tekniikoilla.

Teema oli hyvin avara ja näyttelystä saattoikin perinteisten öljyvärimaalausten ja akvarellien lisäksi löytyä monenlaisia yllätyksiä, esimerkiksi kukkia kuvattuna huovuttamalla, silkkimaalauksella ja jopa naulapyssynauloilla ja metallimuttereilla.

Mikkelangelot Taideyhdistys sai jälleen aikaan upean, hienon, mielenkiintoisen ja monipuolisen näyttelyn.

Näyttelyn yhteydessä järjestettiin myös Lempikukkapäivä. Silloin ihmiset voivat tuoda näyttelyyn lempikukkiaan, joita yhdistyksen jäsen Irja Wilkko maalasi heille.

Yhteisnäyttelyn jälkeen osa töistä vietiin näytteille Mikkelin Päiväkeskukseen ja siellä Irja Wilkko ja Mari Jauhiainen pitivät päiväkeskuksen asiakkaille näyttelyn aikana muutaman maalauspäivän.

Näyttelyn aikaan Mikkelangelot Taideyhdistyksessä oli noin 60 jäsentä. Jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti vuosien mittaan ja mukaan on liittynyt myös miehiä.

Yhdistyksen puheenjohtaja Peter Kaunin mukaan luovat ihmisen kaipaavat paikkaa ja tilaa, jossa he voivat työskennellä yhdessä ja saada palautetta ja tukea harrastukselleen sekä myös suuntaa eteenpäin.

Syksyllä yhdistyksen jäsen Liisa Lyytikäinen piti Mikkelin pääkirjaston Kirja Cafessa ensimmäisen oman näyttelyn. Näyttelyssä oli esillä värikkäitä kukka-, luonto- ja maisematauluja.

Syyskuussa Irja Wilkko, Sirkka Venäläinen ja Ritva Montonen ohjasivat Päämajakoulun iltapäivätoiminnassa mukana olleita ekaluokkalaisia vesivärimaalauksessa.

Lokakuusta lähtien aloitettiin Stanzassa Kuukauden Taiteilija-näyttelyt. Jäsenillä oli mahdollisuus tuoda tilaan omia töitään varauksen mukaan veloituksetta.

Vuoden lopulla marraskuussa yhdistyksellä oli paljon toimintaa.

Taideyhdistys Mikkelangelot järjesti Mikkelin kansalaisopiston tiloissa Puistokadulla italialaisen renessanssitaiteilijaneron Michelangelo-esityksen, jonka piti filosofian maisteri, taidekasvattaja Sirkka-Liisa Särkkä Jyväskylästä.

Hän analysoi Michelangelon taiteilijanlaatua. Kuuntelijoita oli yli 30.

Kynttiläiltaa vietettiin Stanzassa 10.11. Siellä Hilkka Lappalainen luki runojaan hänen ja Peter Kaunin uudesta ”Matkalla valoon, Eine Reise zum licht” -kirjasta. Kirjassa oli Hilkan runoja ja Peterin maalauksia, runot käännettiin myös saksaksi Mechtild Kostamoisen toimesta.

Kauppakeskus Stellan avajaisissa yhdistys esitteli toimintaansa sekä järjesti taidesuunnistuksen, jonka pääpalkintona oli Irja Wilkon akvarelli.

Taidesuunnistuksen rasti Sokoksella 11.11.

Vuoden lopussa Mikkelin kaupungin Kulttuuripalvelut järjestivät jo kolmatta kertaa ”Kulttuurijoulukauppa” -tapahtuman Kenkäverossa. Tapahtuman ideana oli antaa aineeton lahja/lahjakortti ja tavoitteena tehdä tutuksi kulttuuriyhdistysten toimintaa ja auttaa yhdistystä tuotteistamaan osaamistaan.

Tapahtumassa oli mukana Taideyhdistys Mikkelangelot 26 muun yrityksen kanssa. Yhdistyksen lahja oli ”Päivä Taiteilijana”, joka toteutettiin Stanzassa.

Yhdistys osallistui myös perinteisille Naistenmessuille. Siellä yhdistyksen pöydässä oli myynnissä taidetta, leivonnaisia ja käsitöitä.

Joulukuussa Mikkelin kaupunkikuvaan ilmestyivät erilaiset hilpeyttä ja mielenkiintoa herättävät värikkäät neulegraffitit.

Yhdistyksen jäsen Mia Tenhunen on järjestänyt kahvilassaan Cafe48:ssa jo usean vuoden ajan NeljäKasin Käsityöiltoja luoville ja samanhenkisille käsitöiden ystäville.

Neulegraffitien lisäksi ryhmä on osallistunut myös sytomyssykampanjaan sekä Etiopia-nuttukeräykseen.