kansi

Saloranta Seija

Väriä pitää olla!

IMG_4226
Olen Seija Saloranta, ja olen piirtänyt aina. Noin kymmenen vuotta sitten tein muotokuvat lapsistani, ja innostuin asiasta muutenkin. Nyt maalaan taas muotokuvia.

Töissäni pitää olla väriä. Tuskin koskaan otan värin suoraan tuubista vaan sekoitan itse. Maanläheiset luonnonvärit kuuluvat minun palettiini.

Eniten olen käyttänyt öljyvärejä ja joskus tehnyt pastellia. Akvarellit ovat ihan uutta – niitä aloin kokeilla vasta kun tulin Peter Kaunin ohjaukseen. Riippuu mielialasta, millä maalaan. Pastellit ja akvarellit on helppo ottaa esille.

Kun olin vielä töissä, odotin vapaapäivää, että pääsisin maalaamaan. Sitten harmitti, kun muut työt jäivät tekemättä.

Minulla ei ole keskeneräisiä töitä. Kaikki ovat kehyksissä, sillä haluan saada työt valmiiksi. Maalatessa näkee työnsä jäljen, ja tehdessä unohtaa kaiken muun.

Olen maalannut kaikille lapsilleni häälahjaksi taulun. Vanhimmalle pojalle annoin gebardin, se on iso; tytär sai elefantin – iso on sekin. Nuorimman pojan lahja on norppa kuutteineen – silläkin on kokoa. Maalasin sen ex tempore, ei ollut kuvaakaan, mutta olen aina ihaillut norppia, ne ovat niin söpöjä. Norppa on nyt näyttelyssä lainassa.

Stanzassa on myös kaksi pastellityötä, jotka tein sormin hiomapaperille. Ne ovat Mäntyharjussa olleelta kurssilta, jonka venäläinen opettaja laittoi meidät kokeilemaan kaikenlaista.

IMG_4202

IMG_4203

IMG_4205

IMG_4207

IMG_4209

IMG_4211

IMG_4214

IMG_4215

IMG_4216

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MIKKELANGELOT –Mikkelin harrastajataiteilijayhdistys