Rentukat

Jyrkänne Pirkko

Hei, olen Pirkko Jyrkänne, 68-vuotias eläkeläinen Mikkelistä. Olen tässä piirtämäni omakuvan vierellä; posket kyllä näyttävät kapeammilta kuin luonnossa.

Minä ja Pirkko

Minä ja Pirkko

Olen aina harrastanut piirtämistä, maalaamista en ole aloittanutkaan. Kun minulla nyt on tämä glaukooma, en tiedä ehdinkö aloittaa ennen kuin tulen sokeaksi. Sain lahjaksi akryylivärit, mutta ne ovat vielä avaamatta.

Jos näen painajaisunia tai jos jotain pahaa tapahtuu, piirrän niitä pois. Kerran näin unen valtavista rotista. Halusin laittaa samaan työhön kauniita pastellivärisiä taloja.

Valtavat rotat

Valtavat rotat

Kissoista tykkään, ja minulla on ollutkin kissa. Piirrän niitä paljon.

Kisumisu

Kisumisu

Monista aiheista en tiedä, mistä ne ilmestyvät. Tarinaa alkaa vain yhtäkkiä tulla ja se jatkuu kunnes piirros on valmis.

Tykkään piirtää tavallisilla puuväreillä. Kokeilin kostutettavia puuvärejä, mutta asiat eivät tule hyvin esiin, jos piirros on liian värikäs. Rentukat tein kosteilla väreillä, sitten tässä on ”Yöelämää liukkaalla iholla” ja ”Kerro, kerro kuvastin”. Hirsiseinät ovat muisto lapsuuden kodista.

Rentukat

Rentukat

Yöelämää liukkaalla iholla

Yöelämää liukkaalla iholla

Kerro, kerro kuvastin

Kerro, kerro kuvastin

Baarissa käy yksi nainen, joka laulaa innokkaasti karaokea. Minä en ole vielä uskaltautunut.

Karaokea kovaa ja korkealta

Karaokea kovaa ja korkealta

Kun olin päiväkodissa töissä, olin vammaisen tytön omahoitajana. Tähän piirsin hänet ystävänsä kanssa.

Ystäväni päiväkodista

Ystäväni päiväkodista

Hedelmäasetelman tein, kun olin Stanzassa päivystämässä. Kun on sanottu, että teen naivistisia töitä, tässä oikein harjoittelin etten tekisi perspektiiviä.

Hedelmäasetelma

Hedelmäasetelma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MIKKELANGELOT –Mikkelin harrastajataiteilijayhdistys