Estery-talolla ”Kuvat kertovat sinulle” ja ”Menneen kesän muistoja”

with Ei kommentteja

Teksti: Mia Tenhunen

 

Estery-talolla ”Kuvat kertovat sinulle” ja ”Menneen kesän muistoja”

Raili Mustajärvi esittelee näyttelyssä puu, pastelli, akvarelli, lyijykynä ja öljyväritöitä. Jokainen kuva kertoo tarinaa pienellä runolla . Mustajärvi on harrastanut  taidetta monessa muodossa: perinteinen ja digitaalinen piirustus, valokuvaus ja kuvien muokkaus. Viimeisimmät aluevaltaukset ovat pastellitekniikka ja puulle piirtäminen, johon Mustajärvi on perehtynyt Katriina Nykäsen Funke-kurssilla. Vuosien saatossa teoksia on syntynyt satoja ja uudet tekniikat kiinnostavat tätä moniosaajaa.

Reijo Aalto on kokenut parin viime vuoden aikana elämässään paljon – suuria menetyksiä, joista hän on koettanut toipua ja hän on myös löytänyt rakkauden. Menetyksiään hän käsitteli edellisessä näyttelyssään Mikkelangelot ry:n Sinisessä talossa vuonna 2016. Nyt on aika rakkauden ja tanssin! Esillä olevissa töissä näkyy muistot kesältä 2017.

Tanssiaiheet ovat syntyneet Ristiinan Kisakaaressa ja Metsälinnan lavalla. Myös Kuikan lavalla ja Helsingin Pavilla on syntynyt piirroksia tanssivista pareista. Tekniikkana on tussi, lyijykynä ja värikynät. Muut työt syntyivät Imatran taideyhdistyksen maalauskurssilla heinäkuun alussa parissa päivässä. Tekniikkana on lyijykynä ja öljypastelli.

Aallon näyttelyssä pääset todistamaan, kuinka ”rakastunut insinööri opettelee tanssimaan…”.

 

 

Kuvat kertovat sinulle ja Menneen kesän muistoja – näyttelyihin voi tutustua Estery-talolla (Otto Mannisenkatu 4). Näyttely on avoinna 2. – 31.10. arkisin 9 – 15. Avajaiset 2.10. klo 10 – 12 PopUp -kahvilassa Estery-talossa.